20:47
Відкриття меморіальної дошки.

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ

Війна! Смерть! Слова, які нині не сходять з уст українців. Слова, через які діти подорослішали, а для нас кардинально змінилися життєві цінності.

Сльози матерів, жінок, очікування, безсонні ночі… Ще понад рік тому це могло бути лише нічним жахом, а сьогодні – реальність. Страшна і жорстока. Реальність, яка забрала багато синів України, серед яких є чимало наших земляків.

Минулого тижня у Стебницькій ЗОШ №6 відбулося відкриття меморіальної дошки колишньому учневі Мар’яну Дишелю. Декламування віршів про війну, про найкращих синів нашої країни, щире та розуміюче виконання пісень учнями школи зворушило серце кожного. Для освячення дошки були запрошені парохи стебницьких церков, слова яких ще раз нагадали про силу молитви та її необхідність сьогодні. Дорогими гостями школи були бойові побратими Мар’яна, нещодавні випускники шостої школи Олег Лукомський та Андрій Пилип.

Як і рік тому на київському Майдані, нині здригнулися серця присутніх на посвяті від акапельного виконання ученицями пісні-реквієму «Плине кача». А запалені школярами лампадки на фоні пісні «Свіча» не тільки символізували вічну пам’ять про загиблого героя Мар’яна Дишеля, а й запалювали серця юних українців – майбутніх оборонців рідної землі. Із словами шани загиблому землякові та всім полеглим у цій безглуздій війні українцям звернулися директор школи Марія Руднік та голова міста Василь Пецюх.

Захід-посвята, який на високому рівні підготувала заступник директора з навчально-виховної роботи Ірина Лисак, завершився. Та завжди зорітиме з граніту на нас Мар’ян Дишель – герой нашого суворого часу. Життя – ось ціна, яку він і вже тисячі його побратимів заплатили за волю, незалежність, за мирне небо над Україною.

Марічка ДРАБИЧ

Переглядів: 432 | Додав: Ірчик | Теги: http://hal_zoria.io.ua/s947925/novi
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]