Навчальні програми для 5-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів (за новим Державним стандартом базової і повної загальної середньої освіти)

http://mon.gov.ua/activity/education/zagalna-serednya/navchalni-programy.html 

Переглядів: 442 | Додав: Ірчик | Дата: 12.08.2016

Оновлені навчальні програми для 1-4 класів розміщені у відкритому доступі за посиланням.
http://mon.gov.ua/…/education/zagaln…/pochatkova-shkola.html 
Наступного тижня будуть розміщені орієнтовні вимоги до оцінювання навчальних досягнень учнів та методичні рекомендації до оновлених програм. Вони передбачають зміни підходів до оцінювання та педагогічну свободу вчителя.http://mon.gov.ua/activity/education/zagalna-serednya/pochatkova-shkola.html

Переглядів: 308 | Додав: Ірчик | Дата: 12.08.2016

Школа має дати творчу свободу вчителю, - Хобзей

Як допомогти вчителю початкових класів розпочати новий навчальний рік за оновленими програмами обговорили учасники Всеукраїнського інструктивно-методичного семінару «Початкова освіта на сучасному етапі», що відбувся у Міністерстві освіти і науки України.

Зокрема, заступник міністра Павло Хобзей підкреслив важливе значення оновлених програм початкових класів для старту якісних змін у школі та побудови нової української школи.

«Кардинально змінені цілі, які ми ставимо в навчанні наших дітей. Перша – дати творчу свободу вчителю. Друга та головна – у кожній дитині потрібно бачити особистість», - підкреслив Павло Хобзей.

В Міністерстві також наголосили на ключовій ролі методистів для мотивації вчителів на творчу та плідну роботу з дітьми.

«Від вас залежить 50% успіху. Наше спільне завдання допомогти вчителю, а отже озброїти його методичним ... Читати далі »

Переглядів: 279 | Додав: Ірчик | Дата: 12.08.2016

Опубліковані оновлені програми початкової школи

13 оновлених навчальних програм для 1-4 класів, що були затверджені Колегією МОН 4 серпня, розміщені у відкритому доступі. Про це повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки.

За оновленими програмами для 1-4 класів діти навчатимуться вже з 1 вересня.

За словами заступника міністра освіти і науки Павла Хобзея, для міністерства було  важливим встигнути оновити програми для початкової школи до початку нового навчального року.

"Це оновлення – лише перший крок. Наступного тижня МОН презентує концепцію нової української школи. Передбачені нею зміни будуть системно запроваджуватись з 2018 року. Але діти вчаться вже зараз, вони не можуть чекати. Тому оновленням програм початкової школи ми показуємо напрям змін", - зазначив  Павло Хобзей.

Наступного тижня у відкритому доступі також з’являться затверджені зміни до орієнтовних вимог до оціню ... Читати далі »

Переглядів: 271 | Додав: Ірчик | Дата: 12.08.2016