Новий навчальний рік для наших дітей розпочнеться з приємного подарунка, а турбота дорослих про здоров’я і комфорт стане для них ще одним прикладом доброти і милосердя.

Адміністрація ЗОШ І-ІІІ ст.№6, батьки школярів навчального закладу висловлюють найтепліші слова подяки депутатам "Народного контролю "Стебника за металопластикові вікна.

Ця підтримка — свідчення Вашого небайдужого ставлення до проблем освіти в нашій державі.

Від усього серця бажаємо Вам здоров’я, злагоди, взаєморозуміння, душевного спокою та достатку. Низький уклін вам за Вашу натхненну і самовіддану працю, за Вашу непохитну віру у майбутнє нашого Стебника.

Переглядів: 298 | Додав: Ірчик | Дата: 24.08.2016

Від імені педагогічного колективу Стебницької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 прийміть найщиріші вітання з нагоди

25 -ї річниці Н ... Читати далі »

Переглядів: 300 | Додав: Ірчик | Дата: 24.08.2016

Мультфільми про Україну для Першого уроку

Телеканал ПлюсПлюс підготував для дітей серію цікавих мультфільмів про Україну «Це – наше і це – твоє», які можуть бути залучені педагогами до проведення Першого уроку для учнів початкової школи.  Проект «Це – наше і це – твоє» налічує 12 коротких мультфільмів з оригінальною історією та цікавими фактами про Україну, серед яких – «Трембіта», «Літак Мрія», «Мапа», «Гасова Лампа», «Шлях з варягів у греки» та інші. Про це повідомляєМіністерство освіти і науки України.

Перегляд зазначених мультфільмів патріотичної спрямованості та їхнє обговорення разом і ... Читати далі »

Переглядів: 468 | Додав: Ірчик | Дата: 24.08.2016

Презентовано концепцію «Нової української школи»

Концепцію «Нової української школи» – ідеологію реформи середньої освіти, що почне діяти в 2018 році, сьогодні, 18 серпня 2016 року, під час педагогічної конференції «Про підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої, позашкільної та професійно-технічної освіти у 2015/2016 навчальному році та завдання на 2016/2017 навчальний рік» в Будинку Уряду презентувала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

«Наше завдання – кожній дитині дати доступ до якісної освіти. Успіх України в тому, щоб побудувати суспільство освіченого загалу, бо кожна дитина, не залежно від її здібностей, має право на успіх в житті, на максимальне розкриття власних здібностей, яке може запропонувати якісна освіта», - наголосила Лілія Гриневич.

Міністр зазначила, що реформа орієнтована на те, щоб зробити випускника конкурентноздатним у 21-му столітті - вип ... Читати далі »

Переглядів: 305 | Додав: Ірчик | Дата: 24.08.2016

Рекомендації до 2016/17 навчального року

Міністерство освіти і науки надало для практичного використання методичні рекомендації щодо викладання навчальних предметів у загальноосвітніх навчальних закладах у 2016/2017 навчальному році.

Відповідний лист Міністерства освіти і науки №1/9-437 від 17 серпня 2016 року надіслано управлінням (департаментам) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій, а також Інститутам післядипломної педагогічної освіти та керівникам загальноосвітніх навчальних закладів.

У листі надані рекомендації щодо викладення навчальних предметів початкової, основної та старшої школи у 2016/2017 навчальному році.

ЗАВАНТАЖИТИ РЕКОМЕНДАЦІЇ

Переглядів: 316 | Додав: Ірчик | Дата: 24.08.2016

ЗНО-2017 відбудеться з 23 травня по 15 липня

Зовнішнє незалежне оцінювання 2017 року відбудеться з 23 травня до 15 липня 2017 року. Про це йдеться у наказі Міністерства освіти і науки № 889 від 27 липня 2016 року.

Також, зазначеним наказом визначено, що кожен зареєстрований учасник зовнішнього незалежного оцінювання матиме право скласти тести не більш ніж із чотирьох навчальних предметів.

Результати зовнішнього незалежного оцінювання з трьох предметів (українська мова і література (українська мова), математика або історія України (період ХХ - початок ХХІ століття), а також один навчальний предмет за вибором випускника) зараховуються як результати державної підсумкової атестації за освітній рівень повної загальної середньої освіти для випускників старшої школи  ... Читати далі »

Переглядів: 315 | Додав: Ірчик | Дата: 24.08.2016

Опис ключових змін до навчальних програм (1-4 класи)

Міністерство освіти представило опис ключових змін в навчальних програмах початкової школи, які затверджені рішенням Колегії МОН від 4 серпня 2016 р.

Зміни до програм стали результатом відкритого обговорення на освітній Інтернет-платформі EdEra (https://www.ed-era.com), у якому взяли участь більше чотирьох тисяч вчителів, батьків, науковців, і які внесли більше восьми тисяч пропозицій.

Зі всіма програмами початкової школи можна ознайомитися за цим посиланням.

ЗАВАНТАЖИТИ ДОКУМЕНТ

Переглядів: 342 | Додав: Ірчик | Дата: 24.08.2016

Змінено вимоги до оцінювання учнів початкової школи

У зв’язку зі змінами до навчальних програм початкової школи внесено зміни до орієнтовних вимог до оцінювання навчальних досягнень учнів із базових дисциплін у системі загальноїсередньої освіти.

Зокрема, наказом МОН №1009 від 19 серпня затверджено нову редакцію орієнтовних вимог до контролю та оцінювання навчальних досягнень учнів початкової школи.

Керівникам загальноосвітніх навчальних закладів доручено забезпечити необхідні умови щодо виконання орієнтовних вимог до оцінювання навчальних досягнень учнів початкової школи.

Управлінням (департаментам) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій, Інститутам післядипломної педагогічної освіти доручено довести наказ №1009 від 19 серпня 201 ... Читати далі »

Переглядів: 290 | Додав: Ірчик | Дата: 24.08.2016

Оцінювання у початковій школі буде демократичнішим

Орієнтовні вимоги до оцінювання навчальних досягнень учнів 1-4 класів та методичні рекомендації до оновлених програм початкової школи стали більш демократичними. 

Як повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки, нововведення мають застосовуватись в школах вже з 1 вересня.

Відтепер оцінювання – це конфіденційна інформація, яка стосується лише вчителя, дитини та її батьків, тобто навчальні досягнення учнів не мають озвучуватися на батьківських зборах чи вивішуватися публічно у вигляді різноманітних рейтингів.

Також знято оцінювання каліграфії, вимоги до якої були занадто деталізов ... Читати далі »

Переглядів: 324 | Додав: Ірчик | Дата: 24.08.2016